Topheader
CSS Drop Down Menu by PureCSSMenu.com
Nyheter

Sjokoladenmin.no har nå kommet med ny layout, håper dere vil like den



Helsefordeler

Her kan du (hvis du vil) sammenfatte en "overskrift/sammendrag e.l" til helsefordeler siden din.

Forskningen sier om Kakaobønner:

Kakao er den sterkeste naturlige antioksidant vi kjenner (som det er mulig å spise mengder av) og den store mengden flavonoider som dette inneholder virker utvidende på blodårer og dermed minsker faren for åreforkalkninger og virker reduserende på både det systoliske og diastoliske blodtrykket. Kakao med mye flavanol kan forebygge hjerte- og karsykdommer, skriver Forskning.no.
Hjelper blodårene. Daglig inntak av kakao forbedrer blodårenes funksjon, viser en undersøkelse publisert i Journal of Hypertension.
Reduserer høyt blodtrykk. Forskning fra University Hospital of Cologne i Tyskland viser at rå kakaobønner hjelper til å balansere boldtrykket.
Magnesium støtter hjerte, hjerne, nervesystem og fordøyelse.
Rå-kakao inneholder C-vitamin, det gjør ikke vanlig prosessert kakao.
Krom er et viktig sporstoff som hjelper til å balansere blodsukker.
Anandamid (lykkestoff)
er en endorfin som kroppen produserer naturlig etter trening. Anandamid er kun funnet i en plante - kakao. Anandamid er betegnet som lykkestoffet som frigis når vi føler oss bra.

 

Her er noen av helsefordelene som er dokumentert i forskning på kakao og mørk sjokolade:

Styrker immunforsvaret

Beskytter kroppen ned på cellenivå og reduserer kreftfaren

Hjelper mot tretthet og gir ekstra energi

Reduserer søtbehovet, reduserer apetitten, regulerer vektkontrollgener og hjelper med vektkontroll.

Bedrer hukommelsen og konsentrasjonsevnen

Beskytter mot hjerneslag, alzheimers, parkinson og diabetes type 2

Bra for diabetes 2. Det reduserer insulinresistens for type 2 diabetes. Gir jevnere blodsukker og motvirker mange plager mange diabetikere får, feks med syn og blodgjennomstrømning i ben.

Antioksidantene catechin og fenoler, samt de vegetabilske antioksidantene flavonider, kan forebygge kreft, hjerte- og karsykdommer (bla forskere ved Holland's National Institute of Public Health and Environment) mm og hemme dannelse av blodpropper. Forskere hevder at ved inntak av 1000 mg flavonoider daglig er risikoen for å utvikle kreft veldig liten.
Forskere i tyskland har fulgt nesten 20.000 mennesker i minst 10 år:
Les artikkelen: http://www.eurekalert.org/pub_releases/2010-03/esoc-ssc032910.php

Researchers in Germany followed 19,357 people, aged between 35 and 65, for at least ten years and found that those who ate the most amount of chocolate – an average of 7.5 grams a day – had lower blood pressure and a 39% lower risk of having a heart attack or stroke compared to those who ate the least amount of chocolate – an average of 1.7 grams a day. The difference between the two groups amounts to six grams of chocolate: the equivalent of less than one small square of a 100g bar.


Undersøkelser viser også at de som har hatt hjerteinfarkt har 2/3 mindre sjanse for å få det igjen ved jevnt inntak av kakao.
 

En annen forskning går på elastisiteten i blodårer til røykere. Den viser at den blir fort kraftig forbedret.

Se http://www.sciencedaily.com/releases/2006/01/060102123255.htm

Konklusjonen er:

"...Only a small daily treat of dark chocolate may substantially increase the amount of antioxidant intake and beneficially affect vascular health," conclude the authors.

Kan hjelpe mot eksem og hudsykdommer, feks. psoriasis

Renser kroppen for giftstoffer og bedrer fordøyelsen

Kan hjelpe mot osteoporose og kalsiummangel. Kakao kan redusere risikoen for beinskjørhet. Forskere fra Oklahoma State University hevder at polyfenolene i Kakao styrker beina i perioden etter at man har spist det.

Kan hjelpe mot depresjon og redusere effekten av aldring

Kan forlenge livet.
Kakaobønner kan forlenge livet, ifølge en undersøkelse fra Harvard School of Publich Health som viser at sjokoladespisere i gjennomsnitt lever lenger enn andre.

Virker forebyggende mot betennelser og infeksjoner

Bekjemper LDL-kolestrolet og triglyserider og bedrer god (HDL) kolestrol

Styrker hud, hår og negler

Syn - stabiliserer synet, virker gunstig på synsnerver

Renser opp og fjerner plaque og opphopninger i blodårer

Kan stabilisere blodtrykket

Mange melder om reduserte eller bortfallende allergiplager

Mange har opplevd bedring eller bortfall av hodepine og migrene

Xocai inneholder forskjellige næringsstoffer, inkludert theobromine, essensielle fettsyrer og aminosyrer. Disse bedrer konsentrasjonen, øker fokuseringsevnen og gir økt mental energi.

Bedrer oral helse:
Polyfenoler gir bedre tannemalje og gjør den mindre ømfintlig for aldring og ser ut til å redusere formeringen av plakk. Reduserer betennelser i munn og tannkjøtt og kan også fjerne blødning mellom tennene og andre problemer forbundet med infeksjoner i munn.

Bra for humøret.  Kakao frigjør endorfiner og serotonin i hjernen som gir oss en bedre hverdag.

Gjør blodårer elastiske

Øker blodstrømmen til hjernen

Bedrer blodsirkulasjonen

Drastisk reduksjon av prostatakreft

For gravide og ved amming: gir friskere og mer intelligente barn

Trekker sammen åreknuter

Bedrer velbefinnende i alderdommen - bla kognitive evner

Beskytter mot UV-stråling

Raskere retitusjon etter trening/idrettsprestasjon

Bedrer almentilstanden ved cellegiftkurer

Reduserer kramper - inneholder bla magnesium

Reduserer leddplager

Demper/fjerner og forebygger betennelser

Reduserer aldringsprosessen

Det kommer flere linker etter hvert.


Søk på google etter det du ønsker å vite mer om og "dark chocolate".

Uttalelser fra brukere i Norge med bilder, navn og telefonnummer!!

Uttalelser fra brukere i USA


I Canada står det på Xocai-eskene:

1. Xocai is a source of antioxidants to support good health

2. Xocai helps to maintain circulatory and cardiovascular health (heart health)

3. Xocai Helps support healthy blood pressure

4. Xocai reduces low-density lipoprotein oxidative susceptibility and increases serum high-density lipoprotein concentrations to support good health (LDL and HDL cholesterol levels)

5. Xocai reduces platelet aggregation for the maintenance of good health. (blood clotting)